Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ile Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığından kadın ve engelli bireylere yönelik iş birliği

giderilmesi için de engelli bireyler için iş arama becerileri, mülakat teknikleri, mesleki yönlendirme ve işe yerleştirme hizmetleri sağlayacağız. Böylece kadınların ve engelli bireylerin ekonomik ve sosyal hayata katılımlarını güçlendirmeyi amaçlıyoruz.”

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı ile Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, kadınların ve engelli bireylerin çalışma ve sosyal hayata katılımlarına destek olmak amacıyla bir iş birliği protokolü imzaladı. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş ve Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan’ın katılımıyla gerçekleşen imza töreninde konuşan Bakan Göktaş, bu protokol ile kadın ve engelli vatandaşların istihdam edilmelerinin artırılmasının hedeflendiğini ifade etti.

Bakan Göktaş, son 23 yılda gerçekleştirdikleri politikalarla sosyal refahı artırmanın ve kapsayıcı bir toplum inşa etmenin önemli hedefleri olduğunu söyledi. Kadınların toplumsal hayatta daha aktif rol almalarını sağlamak ve engelli vatandaşların yaşam kalitelerinin yükseltilmesi için pek çok reformu hayata geçirdiklerini belirten Bakan Göktaş, kadın istihdamının önemli bir unsuru olan ekonomik kalkınmayı destekleyerek kadınların iş gücüne katılımını artırmayı amaçladıklarını da ekledi.

Ayrıca Bakan Göktaş, engelli vatandaşların fırsat eşitliği sağlamak ve kendi potansiyellerini gerçekleştirebilecekleri bir çalışma ortamı sunmak için kamuda ve özel sektörde engelli istihdamını artırma politikaları uyguladıklarını söyledi. Bakan Göktaş, kadın ve engelli istihdamına özel politikalar gerektiren grupların istihdamının artırılması amacıyla 12. Kalkınma Planında da çalışmalar yürüttüklerini belirtti.

Kadınların istihdamına gösterdikleri önem kadar engelli istihdamına da önem verdiklerini söyleyen Bakan Göktaş, bu yıl korumalı işyerlerine 2,6 milyon lira ödeme yapılarak her engelli için aylık 5 bin 7 lira ücret teşviki sağlandığını, kamuda engelli istihdamında ise 2002’den bugüne 12 kat artış sağlandığını ve önümüzdeki aylarda da engelli memur yerleştirmelerinin devam edeceğini belirtti.

Bakan Göktaş ayrıca 8 Mart’ta kamuoyuna açıklanan Kadının Güçlenmesi Strateji Belgesi ve Eylem Planının da kadın ve engelli istihdamını artırmak için somut adımlar içerecek şekilde hazırlandığını söyledi.

Protokolün diğer hedefleri arasında kadın ve engelli bireylere istihdam artırıcı eğitim, danışmanlık ve yönlendirme hizmetlerinin sunulması da bulunuyor. Gençler, kadın konukevlerine misafir olarak kabul edilen kadınlar, SED’den faydalanan kadınlar ve koruyucu ailelerde kalan çocuklar da bu hizmetlerden yararlanabilecekler. Protokol aynı zamanda kampta istihdam edilen ve çalışabilir durumda olan vatandaşların da faydalanmasını hedefliyor. Engelli bireyler için de iş arama becerileri, mülakat teknikleri, mesleki yönlendirme ve işe yerleştirme hizmetleri sağlanarak işgücü piyasasına uyum sorunları giderilecek ve kadınlar ile engelli bireylerin ekonomik ve sosyal hayata katılımlarının güçlenmesi sağlanacaktır.

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*