Çalışmaları başlatılan SD-WAN teknolojisi ile birlikte Petrol Ofisi Grubu’nun akaryakıt istasyonlarında ve köy pompalarında yer alan otomasyon sistemleri ve teknolojiler ile elde edilen ve oldukça önemli olan satış, stok ve dolum verilerinin güvenilir bir şekilde iletilmesi sağlanacak. Bu sayede, Grup Türkiye genelinde yer alan istasyon ve köy pompalarının teknolojik alt yapısını modern bir hâle getirirken, Türk Telekom’un sorumluğunda bulunan şirket ağında, merkezi bir görünürlük sunulacak. Bu sayede Petrol Ofisi Grubu, zaman kaybı olmaksızın sahadan merkez ofise anlık ve kesintisiz veri aktarımı sağlayarak, faaliyetlerini daha kolay, başarılı ve güvenilir şekilde yönetebilecek.
Petrol Ofisi ile Türk Telekom arasındaki stratejik iş birliği, dört yıldır devam etmektedir ve Geniş Alan İletişim Ağı (SD-WAN) alanında yeni bir döneme girmiştir. Petrol Ofisi Grubu tarafından kullanılan dünyanın en yaygın SD-WAN teknolojisine imza atılan proje, 81 ildeki 2 bin 700 akaryakıt istasyonunu da kapsamaktadır. Bu iş birliği, sektöründe bir ilk olma özelliği taşımaktadır.
Petrol Ofisi Grubu, iş birliği kapsamında, Türkiye’nin dört bir yanındaki akaryakıt istasyonları ve yurt genelindeki köy pompalarında satış, stok ve dolum verilerini güvenli ve kesintisiz bir şekilde yönetmeyi hedeflemektedir. Böylece iletişim otomasyonunun sağlam bir yapıya kavuşturulması için çalışmalar yürütülmektedir. Geniş alan iletişim ağı ve yerel ağ altyapısının kurulumu da Türk Telekom tarafından gerçekleştirilecektir.
Petrol Ofisi Grubu CEO’su Mehmet Abbasoğlu, yapılan anlaşmanın önemli bir kilometre taşı olduğunu belirterek, Türk Telekom ile gerçekleştirdikleri iş birliği sayesinde ülkemizin dijital dönüşümünde hayati bir rol oynadıklarını ifade etmiştir. Bp istasyonlarında kullanılmaya başlanan SD-WAN teknolojisinin, geçtiğimiz günlerde devir süreci tamamlanan istasyonlarda da kullanılacağını bildirmiştir.
Türk Telekom CEO’su Ümit Önal da, iş birliği kapsamında elde edilen sonucun önemine değinerek, dijital dönüşüm yolculuğunda işletmelere ve kurumlara destek olmaktan gurur duyduklarını söylemiştir. Field area network (FAN) ile sağlanan dijitalleşme sayesinde, özellikle akaryakıt istasyonları ve terminal altyapısının tek bir merkezden yönetilmesi mümkün olacaktır. Ağ mimarisi sayesinde, istasyon ve terminal altyapısında elde edilen veriler Türk Telekom’un uydu, GSM ve karasal hatlar üzerinden Petrol Ofisi veri merkezi ve Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu’na (EPDK) anında iletilerek kesintisiz bir iletişim sağlanacaktır.
Petrol Ofisi Grubu, Türkiye genelinde yer alan istasyon ve köy pompalarının teknolojik alt yapısını modern bir hâle getirmeyi hedeflerken, Türk Telekom da şirket ağında merkezi bir görünürlük sunarak işbirliklerini daha güvenilir bir şekilde yönetmeyi amaçlamaktadır. Böylelikle Petrol Ofisi Grubu, sektöründe norm olacak bir standarda öncülük etmenin gururunu yaşamaktadır.
Bir yanıt bırakın